top of page

Ελληνική Μυθολογία 1:
Οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου

Τιμή

Διάρκεια

€70

1 ώρα

Λίγα λόγια για την ξενάγηση

Έναν λαό ολόκληρο θεών είχαν φτιάξει οι Έλληνες. Θεοί και δαίμονες φύλαγαν κι όριζαν κάθε γωνιά όχι μόνον του κόσμου που έβλεπαν, αλλά κι εκείνου που φανταζόντουσαν βαθιά στη θάλασσα, στον ουρανό ψηλά, και κάτω από τη γη, εκεί που «ζούσαν» οι νεκροί τους.

Σόι αρχοντικό αναμεσά στους θεούς ξεχώριζαν οι Δώδεκα, έξι θεοί κι έξι θεές, που κατοικούσαν στον Όλυμπο.
Πιο κοντά δε βρέθηκαν ποτέ θεοί και άνθρωποι, όσο στα πολύ παλιά εκείνα χρόνια στον τόπο μας. Οι θεοί νοιάζονταν και μπλέκονταν στις υποθέσεις των ανθρώπων. Άλλους τους αγαπούσαν και τους στήριζαν, κι άλλους τους μισούσαν και τους κατέτρεχαν. Οι θεοί έμοιαζαν στους θνητούς, μόνον που ήταν πιο σοφοί, πιο δυνατοί, πιο ωραίοι. Και δεν τους άγγιζαν ποτέ τα γηρατειά κι ο θάνατος. Είχαν όμως και όλα τα ανθρώπινα ελαττώματα και τις αδυναμίες. Θύμωναν και μάλωναν, ζήλευαν, φθονούσαν, εκδικούνταν. Λαβώνονταν, πονούσαν, πενθούσαν.

Κανείς από τους Δώδεκα δεν ήταν παντοδύναμος, έτσι είχανε μοιράσει τον κόσμο μεταξύ τους και τον κυβερνούσαν από το πόστο του ο καθένας, έχοντας το πρόσταγμα και καθοδηγώντας τους θνητούς σε διάφορες όψεις της ζωής τους.

Ελάτε να ξαναγνωριστούμε με τους Ολύμπιους θεούς, να φωτίσουμε τα πρόσωπα και τις ασχολίες τους, να μάθουμε τα σύμβολά τους, αλλά και τα αγαπημένα τους ζώα και φυτά, να τους πλάσουμε στη φαντασία μας μες απ’ τα λόγια αρχαίων συγγραφέων, αλλά και να αντικρίσουμε τη μορφή που τους έδιναν τα χρόνια εκείνα σε αγάλματα και ζωγραφιές που μας έχουν σωθεί ως σήμερα. Και να ξαναδιηγηθούμε τις πλούσιες ιστορίες τους αλλιώς, με τη γλώσσα της τέχνης!

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Περιλαμβάνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με τη μορφή κουίζ, παιχνιδιού, αλλά και μικροδιαγωνισμού μεταξύ ομάδων μαθητών ή τάξεων, με μικρά έπαθλα από εμάς, οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά για ενεργητική συμμετοχή και δημιουργικό αναστοχασμό σε όσα είδαν και άκουσαν και θα ολοκληρώσουν αυτή την πολύχρωμη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, εμπειρία!

Πώς λειτουργεί

Αυτή η τηλεξενάγηση έχει σχεδιαστεί για διεξαγωγή με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, η οποία φιλοξενεί μια ομάδα έως και 60 συμμετεχόντων τη φορά. Μόλις κάνετε κράτηση για αυτή την εμπειρία, θα σας στείλουμε ένα email επιβεβαίωσης με έναν αποκλειστικό σύνδεσμο για να συμμετάσχετε στην τηλεξενάγηση. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην τηλεδιάσκεψη μόνο μέσω του συγκεκριμένου συνδέσμου που σας παρέχουμε.

Η ξεναγός σας

Δρ. Ανθή Δίπλα

Δρ. Ανθή Δίπλα

Κλασική αρχαιολόγος/ιστορικός τέχνης, απόφοιτος του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης (MA, PhD). Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές, επιστημονικά έργα και συνέδρια στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Η έρευνά της επικεντρώθηκε στην ελληνική αγγειογραφία, την εικονογραφία και τη μυθολογία, με περαιτέρω ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων, στις πολιτιστικές ανταλλαγές στον αρχαίο μεσογειακό κόσμο.

bottom of page