top of page

Ελληνική Μυθολογία 4:
Οι Άθλοι του Θησέα

Τιμή

Διάρκεια

€70

1 ώρα

Λίγα λόγια για την ξενάγηση

Μυθικός βασιλιάς της Αθήνας και προστάτης της αθηναϊκής δημοκρατίας, ο Θησέας πολέμησε και κατατρόπωσε κακοποιούς και θεριά, ως άλλος ήρωας του πολιτισμού, ισάξιος μάλιστα του Ηρακλή από τα κλασικά χρόνια!

Γεννημένος μυστικά στην Τροιζήνα και ανακαλύπτοντας έφηβος ακόμη ότι πατέρας του ήταν ο βασιλιάς στην Αθήνας, ο Θησέας κίνησε να πάει να διεκδικήσει τον θρόνο. Προτίμησε μάλιστα να πάρει τον δύσκολο δρόμο της στεριάς όπου παραμόνευαν πλήθος ληστές και θηρία, ώστε να αναμετρηθεί μαζί τους για να δοξαστεί κι εκείνος όπως ο Ηρακλής!

Έτσι κι έγινε: από τον ροπαλοφόρο φονιά Περιφήτη στην Επίδαυρο, ως τον Προκρούστη που τέντωνε ή κουτσούρευε τους φιλοξενούμενούς του για να ταιριάξουν στα κρεββάτια του, κι αργότερα φονεύοντας τον Μινώταυρο στην Κρήτη, ή πολεμώντας τις Αμαζόνες και τους Κενταύρους η φήμη του Θησέα απλώθηκε πέρα από την Αθήνα και διαμέσου των αιώνων!

🔴 Γιατί οι Αθηναίοι ονομάζονταν Θησείδες;
🔴 Σε τι έμοιαζε και σε τι διέφερε ο Θησέα από το πρότυπό του, τον Ηρακλή;
🔴 Ποια η σχέση του Θησέα με την Αθηνά, τον Απόλλωνα Δελφίνιο, την Αριάδνη και την Ωραία Ελένη;
🔴 Πόσους και ποιους άθλους τέλεσε στον δρόμο προς την Αθήνα και διεκδικώντας τον βασιλικό θρόνο ως κληρονόμος του Αιγέα;
🔴 Γιατί δικάστηκε εν τέλει στο επί Δελφινίω δικαστήριο;

Ελάτε να περιπλανηθούμε στα χνάρια του μεγάλου Αθηναίου ήρωα και να παραστήσουμε όλες τις δοκιμασίες και τα κατορθώματά του στη φαντασία μας, μες από τις ιστορίες αρχαίων συγγραφέων. Αλλά και να ξεκλειδώσουμε βήμα-βήμα τον τρόπο που τα διηγήθηκαν ζωγράφοι και γλύπτες, με τη γλώσσα της τέχνης!

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Περιλαμβάνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με τη μορφή κουίζ, παιχνιδιού, αλλά και μικροδιαγωνισμού μεταξύ ομάδων μαθητών ή τάξεων, με μικρά έπαθλα από εμάς, οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά για ενεργητική συμμετοχή και δημιουργικό αναστοχασμό σε όσα είδαν και άκουσαν και θα ολοκληρώσουν αυτή την πολύχρωμη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, εμπειρία!

Πώς λειτουργεί

Αυτή η τηλεξενάγηση έχει σχεδιαστεί για διεξαγωγή με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, η οποία φιλοξενεί μια ομάδα έως και 60 συμμετεχόντων τη φορά. Μόλις κάνετε κράτηση για αυτή την εμπειρία, θα σας στείλουμε ένα email επιβεβαίωσης με έναν αποκλειστικό σύνδεσμο για να συμμετάσχετε στην τηλεξενάγηση. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην τηλεδιάσκεψη μόνο μέσω του συγκεκριμένου συνδέσμου που σας παρέχουμε.

Η ξεναγός σας

Δρ. Ανθή Δίπλα

Δρ. Ανθή Δίπλα

Κλασική αρχαιολόγος/ιστορικός τέχνης, απόφοιτος του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης (MA, PhD). Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές, επιστημονικά έργα και συνέδρια στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Η έρευνά της επικεντρώθηκε στην ελληνική αγγειογραφία, την εικονογραφία και τη μυθολογία, με περαιτέρω ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων, στις πολιτιστικές ανταλλαγές στον αρχαίο μεσογειακό κόσμο.

bottom of page